شرایط اخذ رتبه 5 ابنیه همراه با مدارک
نوشته شده توسط : ali


شرایط اخذ رتبه 5 ابنیه : اگر قرار است تا آینده ای نزدیک به عنوان پیمانکار در رشته ابنیه و ساختمان فعالیت کنید؛ پس حتماً باید اطلاعاتی در مورد شرایط اخذ رتبه ۵ ابنیه کسب نمایید. بدین منظور می توانید با ما همراه شوید زیرا ما امروز می خواهیم در مورد شرایط اخذ رتبه ۵ ابنیه صحبت کنیم.

اخذ رتبه 5 ابنیه - پیمانکار ابنیه و ساختمان به چه کسی گفته می شود؟
قبل از پرداختن به بحث شرایط اخذ رتبه ۵ ابنیه اجازه دهید که ببینیم منظور از پیمانکار ابنیه و ساختمان کیست. طبق تعریف رایج در قانون، افراد حقیقی یا حقوقی که در یکی از زمینه های مرتبط با ساخت ابنیه و ساختمان های عمومی فعالیت دارند و موفق به اخذ گواهی صلاحیت پیمانکاری در رشته ابنیه شده اند؛ پیمانکار ابنیه و ساختمان نامیده می شوند. منظور از زمینه های مربوط به ساخت ساختمان ها و ابنیه ها، فعالیت هایی نظیر ساخت بناهای فلزی، آجری، چوبی، سنگی، سازه های ساختمانی، اجرای پیاده روها، محوطه های عمومی و… است. بنابراین اگر اشخاص حقیقی یا حقوقی در زمینه های مذکور فعالیت می کنند و دارای گواهی صلاحیت پیمانکاری یا رتبه هستند؛ از نظر قانون، پیمانکار ابنیه تلقی می شوند و از حقوق مربوطه برخوردار خواهند بود. به عنوان مثال پیمانکاران ابنیه و ساختمان اجازه دارند که در مناقصه های بزرگ مربوط به اجرای یک بنای دولتی یا خصوصی شرکت کنند. بنابراین اگر شما هم می خواهید در رشته ابنیه و ساختمان فعالیت کنید ابتدا باید برای اخذ رتبه درخواست دهید.

امتیاز بندی رتبه 5 ابنیه
طبق قانون، پیمانکاران ابنیه برحسب توان فنی، امکانات و قراردادها رتبه بندی می شوند. رتبه پیمانکاران ابنیه از ۱ تا ۵ متغیر است. هرچه سطح کمی و کیفی شرکت بهتر باشد؛ قاعدتاً رتبه بهتری نیز کسب خواهد کرد. بهترین و کمترین رتبه ای که به پیمانکار ابنیه نسبت داده می شود؛ به ترتیب ۱ و ۵ است. بنابراین شما به عنوان یک تازه­کار حداقل باید شرایط اخذ رتبه ۵ ابنیه را داشته باشید تا بتوانید برای اخذ رتبه تقاضا دهید. در بخش بعدی مقاله با شرایط اخذ رتبه ۵ ابنیه آشنا خواهید شد.

شرایط و مدارک اخذ رتبه 5 ابنیه
طبق آنچه بیان شد؛ اخذ رتبه 5 ابنیه باعث می شود که پیمانکار صلاحیت قانونی پیدا کند و اجازه شرکت در مناقصه ها را داشته باشد. بنابراین پیمانکارانی که می خواهند در رشته ابنیه و ساختمان فعالیت کنند؛ ابتدا باید حداقل هایی را فراهم نمایند تا حداقل رتبه پیمانکاری را دریافت کنند. شرایط اخذ رتبه ۵ ابنیه عبارتند از:

شرکت به صورت قانونی و با موضوع فعالیت ابنیه و ساختمان به ثبت رسیده باشد.
در پرونده شرکت هیچ سوسابقه حرفه ای مشاهده نشود.
مدرک تحصیلی مدیرعامل و حداقل دو سوم اعضای هیئت مدیره کمتر از لیسانس نباشد.
دو نفر از اعضای امتیازآور شرکت باید فارغ التحصیل یکی از رشته های مهندسی در حوزه عمران باشند و یک نفر از آنها حداقل ۷ سال سابقه بیمه داشته باشد اما نفر دوم سابقه بیمه نداشته باشد یا اینکه هر دو نفر دارای حداقل ۳ سال سابقه بیمه باشند.
در چه صورت می توان رتبه 5 ابنیه را دریافت کرد؟
اگر شرکت پیمانکاری ابنیه و ساختمان فعالیت می کند؛ شرایط اخذ رتبه ۵ ابنیه را برآورده کند می تواند برای اخذ رتبه اقدام کند. مرجع صدور رتبه ۵ برای شرکت های پیمانکار، استانداری ها و معاونت فنی و عمرانی است. پس برای اخذ رتبه ۵ ابنیه باید از طریق استانداری ها و معاونت فنی و عمرانی اقدام کرد که در بخش بعدی مقاله با روند انجام این کار آشنا خواهید شد.رتبه 5 ابنیه

روند اخذ رتبه ۵ ابنیه
همانطور که بیان شد اگر پیمانکاری دارای شرایط اخذ رتبه ۵ ابنیه باشد؛ باید درخواست خود مبنی بر صدور رتبه ۵ را به استانداری محل ثبت شرکت ارائه دهد. روند انجام این امر بدین صورت است که ابتدا باید در سایت ساجات با نشانی ثبت نام کرد؛ سپس اطلاعات ثبتی شرکت، آدرس دقیق شرکت و مشخصات اعضای امتیازآور شرکت را ثبت کرد و فایل های مربوط به اسناد و مدارک شرکت، اسناد مربوط به قراردادهای شرکت و مدارک شناسایی اعضای امتیازآور شرکت به همراه مدارک تحصیلی و سوابق بیمه آنها را در سایت بارگذاری نمود. بعد از بررسی اولیه اطلاعات و اسناد توسط کارشناسان ساجات می بایست به استانداری و معاونت فنی و عمرانی مراجعه کرد تا بقیه مراحل اخذ رتبه را حضوری پیگیری نمود. اگر هیچ نقصی در مدارک ارائه شده وجود نداشته باشد؛ پیمانکار موفق به دریافت رتبه خواهد شد.

اخذ رتبه 5 - تمدید رتبه پیمانکاری در رشته ابنیه
پیمانکارانی که دارای شرایط اخذ رتبه ۵ ابنیه هستند می توانند از طریق ذکرشده برای دریافت رتبه اقدام کنند. اعتبار گواهی رتبه ای که برای پیمانکاران صادر می شود معمولاً به صورت 4 ساله است. بعد از اتمام اعتبار گواهی، پیمانکار می تواند برای تمدید آن اقدام کند البته در صورتی که نوع شرکت تغییر نکرده باشد؛ اکثریت اعضای امتیازآور شرکت تغییر نکرده باشند و شرکت در سال اخیر راکد نبوده باشد. تحت این شرایط، رتبه ابنیه تا دو مرتبه قابل تمدید است اما بعد از دو مرتبه تمدید رتبه، پیمانکار باید از ابتدا برای اخذ رتبه اقدام کند. لازم به ذکر است که در این مدت اگر منابع فنی و مالی شرکت پیشرفت کرده باشند؛ پیمانکار می تواند برای ارتقای رتبه تقاضا دهد.

 





:: بازدید از این مطلب : 224
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 3 آذر 1398 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: